Την Παρασκευή 10 Φλεβάρη, έχασε τη μάχη για τη ζωή του ο 22χρονος, που δούλευε ως διανομέας στο κατάστημα της επιχείρησης «Mikel» στον Κολωνό της Αθήνας.

Στις 14 Φεβρουαρίου, σκοτώνεται σε τροχαίο ο Π.Β., πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, υπάλληλος της εταιρείας Speedex.

Το βράδυ της Παρασκευής, 3/7 στη συμβολή των οδών Φορμίωνος και Τμώλου, ο 28χρονος συνάδελφος Κ.Ζ, εργαζόμενος ως διανομέας στο ταχυφαγείο «The Big Bad Wolf» στο Παγκράτι, έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα την ώρα που διένεμε φαγητό σε πελάτη.

Αυτά είναι λίγα μόνο από τα πολλά και τραγικά εργατικά «ατυχήματα», που έχουν συμβεί την τελευταία περίοδο στον κλάδο του delivery και των ταχυμεταφορών. Όπου τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στις πρώτες θέσεις αγοράς εργασίας και ζήτησης, απασχολώντας  σε αυτό τον κλάδο ένα τεράστιο κομμάτι της νέας εργατικής τάξης. Τα “έξυπνα” αφεντικά, οι πολυεθνικές εταιρίες και το κεφάλαιο εκμεταλλευόμενοι την φτωχοποίηση του λαού δημιούργησαν εσκεμμένα ακόμα ένα “ευκαιριακό” επάγγελμα όπου θα παίρνεις ψίχουλα θα δουλεύεις πολύ θα κινδυνεύεις και λόγο των “δύσκολων καιρών” δεν θα οργανώνεσαι δεν θα μιλάς πολύ και θα τρέχεις συνδέοντας (μεταφέροντας) τα κομμάτια του καταναλωτισμού στον αστικό ιστό. Είναι αυτονόητο να διεκδικούμε τα αυτονόητα, ασφάλεια και ασφάλιση, ωράριο, μισθός, ξεκούραση και ελεύθερο χρόνο, σεβασμός, όπου πλέον διαπραγματευόμαστε για τα βασικά με τους μισθούς της ξεφτίλας και με έναν καλά σχεδιασμένο ακραίο ανταγωνισμό μεταξύ των εργαζομένων ώστε να μην σε νοιάζει ούτε ο δίπλα σου ούτε κανένας ώστε να είσαι ο γρηγορότερος μεταξύ των υπολοίπων σκλάβων και το κέρδος να μεγαλώνει στης πλάτες του λαού. Με νεκρά παιδιά από τα εξαντλητικά ωράρια και τις δολοφονικές συνθήκες εργασίας, το τρέξιμο, την κακοκαιρία με τα “άπλα τροχαία” όπου το καλό κράτος και οι νόμοι τους δεν τα αναγνωρίζει σαν εργατικά ατυχήματα για να βγάλουν  κέρδος και από τους νεκρούς.

 Ας οργανώσουμε την τάξη μας αδιαμεσολάβητα χωρίς πατέρες, ας αλλάξουμε τις ζωές μας από την βάση, να τους χτυπήσουμε με αυτό που τους ενοχλεί, αυτό που φοβούνται, αυτό που δεν μπορούν να ελέγξουν, τους αυτό-οργανωμένους χώρους, τις οριζόντιες δομές, τις αντιεμπορευματικές σχέσεις, τα σωματεία βάσης, τις εργατικές συνελεύσεις, τους εξεγερμένους, την βάση της εργατικής τάξης, τους αγώνες των ανθρώπων της καθημερινής επιβίωσης.

 Να θυμόμαστε από ποιους χτίστηκε αυτός ο κόσμος και πάνω σε ποιους συνεχίζουν να πλουτίζουν οι εκμεταλλευτές και οι εξουσιαστές.

ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ 

ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

 

Advertisements