Από το 2012 , δημοσιοποιούνται συνεχώς καταγγελίες για τα καταστήματα Public, από εργαζομένους που αφορούν απολύσεις, μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση -έως εξαντλήσεως- των υπαλλήλων της, αξιοποίηση δωρεάν εργασίας μέσω προγραμμάτων voucher, με αποτέλεσμα τα τεράστια κέρδη της από την εξευτελιστικά φθηνή εργασία των εργαζομένων.

Από τον Ιανουάριο του 2017 έως και τον Μάρτη οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες συνεχίζονται, με τελευταίο περιστατικό την επιστολή εργαζομένου στα Public της οδού Τσιμισκή στην Θεσσαλονίκη όπου γνωστοποιεί άλλα 2 περιστατικά αυθαίρετων απολύσεων, στις πλάτες εργαζομένων  λίγο πριν κλείσουν χρόνο στην εταιρία ή πριν διασφαλίσουν κάποια προσαύξηση.

Ακόμα στόχος της, είναι οι 40.000 ευρώ την μέρα σε κάθε κατάστημα, για την επίτευξη του οποίου, είναι πάλι υπεύθυνοι οι εργαζόμενοι/ες , γι’ αυτό κι αν πέσουν κάτω από αυτό το ποσό αξιολογούνται “ως μη αποδοτικοί” και απολύονται με συνοπτικές διαδικασίες.

Στα Public, μπορείς να αγοράσεις “πολιτισμό” και “τεχνολογία”, να παρακολουθήσεις βιβλιοπαρουσιάσεις από ανθρώπους του “πνεύματος”,  όλα καμουφλαρισμένα με καλή διάθεση, μπόλικο εναλλακτισμό και σίγουρα χαμογελαστούς μισθωτούς σκλάβους. Διαφημίσεις με άψογους ανθρώπους, αλάνθαστους εργαζομένους/ες, που είναι εκεί πάντα για σένα. Χωρίς διάλειμμα, με το άγχος για τον “μυστηριώδη πελάτη” -μεταμφιεσμένο χαφιέ της εργοδοσίας, το άγχος της αξιολόγησης, με πολλούς εταιρικούς “στόχους” στο κεφάλι τους και άλλη τόση κούραση από την ορθοστασία και τις υπερωρίες. Η εταιρία κερδοφορεί στις πλάτες τους με “ομαδικό πνεύμα” και “αισιοδοξία”. Καθώς η λογική της επιβράβευσης ή της απόλυσης δημιουργεί περιβάλλον ανταγωνισμού παρά ομαδικότητας και συναδελφικότητας.

Όμως η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα είναι το όπλο μας αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι ο εργασιακός μεσαίωνας που επικρατεί στα Public αλλά και σε άλλες παρόμοιες εταιρίες, δεν μένει κουκουλωμένος και γνωστοποιείται όλο και περισσότερο. Και αυτό είναι το μόνο θετικό. Τα συμφέροντά μας είναι κοινά, πρέπει να τα επικοινωνήσουμε, να τα υπερασπιστούμε. Δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε απλήρωτοι, με τον φόβο της απόλυσης και το βάρος των στόχων των εταιριών.

ΑΣ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ

ΑΣ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΒΑΣΗΣ

ΑΣ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΑΣ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥΣ

Advertisements