Το Σωματείο οδηγών δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) στις 25/5 πραγματοποίησε μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, συγκέντρωση και (μοτο)πορεία στο κέντρο της Αθήνας με αιτήματα: εταιρικό μηχανάκι, μέσα ατομικής προστασίας, ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά, ενιαία ειδικότητα. Πριν αλλά και μετά την πορεία έγιναν παρεμβάσεις σε καταστήματα ταχυμεταφορών (courier) και άλλες εταιρίες που απασχολούν εργαζόμενους με δίκυκλο -άξιο να σημειωθεί είναι ότι ο ιδιοκτήτης της ACS, Θεόδωρος Φέσσας, είναι και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ).

Η μηχανοκίνητη πορεία ξεκίνησε από το Πεδίο του Άρεως, διέσχισε την Αλεξάνδρας, Βασιλίσσης Σοφίας, Πανεπιστημίου, για να καταλήξει στην οδό Σταδίου. Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή. Εκατοντάδες μηχανάκια με σημαίες πανό και τρικάκια γέμισαν τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, ενώ φωνάζονταν συνθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της μοτοπορείας. Στο υπουργείο εργασίας οι απεργοί κατέθεσαν αναλυτικό κείμενο με τα αιτήματα του σωματείου:

Πρόταση με αιτήματα του σωματείου

Από τη δική μας πλευρά στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τον αγώνα των συντρόφων για την πλήρη δικαίωση των αιτημάτων τους.

Βίντεο από την μοτοπορεία 1
Βίντεο από την μοτοπορεία 2

Advertisements