Ο θάνατος του 21χρονου «ντελιβερά» στο Σχηματάρι Βοιωτίας προστέθηκε στον μακάβριο κατάλογο των τελευταίων μηνών: τον Ιούλιο ήταν ο 23χρονος διανομέας στο Γαλάτσι, τον Μάιο 29χρονος σε αλυσίδα καφέ στη Λάρισα, τον Μάρτιο ο 22χρονος Μέμο που δούλευε σε καφέ στον Κολωνό…

Κι όμως, οι εργαζόμενοι στη διανομή αντιστέκονται στον ζόφο αναγνωρίζοντας ότι οι συνεχείς απώλειες συναδέλφων τους στην άσφαλτο συνδέονται άμεσα με την επισφάλεια και την αυθαιρεσία που επικρατούν στον κλάδο. «Δεν θα αλλάξουμε επάγγελμα, θα αλλάξουμε το επάγγελμα» επιμένει το Σωματείο Βάσης Οδηγών Δικύκλου, συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Η επόμενη πραγματοποιείται την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αργυρούπουλης (λεωφόρος Κύπρου 97) στις 19.00.

πηγή: http://www.efsyn.gr/arthro/nteliveri-toy-tromoy

 

Με αφορμή έναν ακόμη θάνατο διανομέα κατά την ώρα εργασίας του στο Σχηματάρι Βοιωτίας, η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Φαγητού Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση και καλεί σε συνέλευση την Τετάρτη 31/1.

Η ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ… ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ!

«Με θλίψη ενημερωθήκαμε ότι ένας ακόμη συνάδελφος μας –μόλις 21 χρονών- σκοτώθηκε/δολοφονήθηκε σε εργατικό δυστύχημα στην περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας μετά από μετωπική σύγκρουση με αυτοκίνητο.

Με οργή διαβάζουμε στα ρεπορτάζ ότι το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου διενεργεί προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. Ενημερώνουμε όλους τους «υπεύθυνους»-ανεύθυνους ότι αν θέλουν να εξακριβώσουν τα πραγματικά αίτια των δεκάδων δυστυχημάτων, δεν έχουν παρά να ρωτήσουν κάποιον από τους χιλιάδες συναδέλφους μας που εργάζονται καθημερινά στους δρόμους.

Υπεύθυνοι για τα εργατικά ατυχήματα, δυστυχήματα-δολοφονίες είναι οι εργοδότες που μας ασκούν αφόρητη πίεση ακόμη και με απειλή απόλυσης, ώστε οι παραγγελίες να παραδίδονται πολύ γρήγορα, ενώ δουλεύουμε 10-12ωρα, ανασφάλιστοι ή μισοασφαλισμένοι για 3€ /ώρα, με δικό μας μηχανάκι και εξοπλισμό. Έναν εξοπλισμό πολύ ακριβό για τα ψίχουλα που μας δίνουν για μισθό, και αντικειμενικά αδύνατο να τον αγοράσουμε. Γι αυτό αναγκαζόμαστε να εργαζόμαστε χωρίς τα απαραίτητα μέσα προστασίας ή με πολύ παλιό εξοπλισμό και στην ουσία άχρηστο, για την επικίνδυνη εργασία που κάνουμε.

Συνυπεύθυνες όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις που τα τελευταία χρόνια ψηφίζοντας δεκάδες αντεργατικά μέτρα (συνεχείς μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, απεργιών κτλ), μας αφήνουν απροστάτευτους απέναντι στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Συνάδελφοι διανομείς, χρειάζεται οργάνωση, αλληλεγγύη και τη συνέχιση του αγώνα που έχουμε ήδη ξεκινήσει, ώστε εργοδότες και κυβέρνηση να μας αντιμετωπίσουν ως εργαζόμενους με αξιοπρέπεια και όχι ως δουλοπάροικους.

Καλούμε όλους τους διανομείς στη συνέλευση της Επιτροπής:
Τετάρτη 31/1 στις 10.30πμ στο πολιτιστικό Στέκι ΊΣΚΡΑ, (Αμύντα 12, Θεσσαλονίκη) για να συναποφασίσουμε τις επόμενες δράσεις μας.»

πηγή: https://info-war.gr/i-mavri-lista-ton-nekron-dianomeon-megaloni/

Advertisements